به گزارش دفتر مطالعات و توسعه رسانهها، در این دوره که توسط کانون ارتباط پژوهان جوان و با همکاری بنیاد فرهنگی مولانا، دفتر مطالعات و برنامهریزی رسانهها و بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع) برگزار گردید، اساتید و صاحبنظران حوزه علوم ارتباطات، علوم اجتماعی و علوم اسلامی به طرح دیدگاهها و نظرات خود در رابطه با بنیانهای نظری دانش ارتباطات پرداختند.
اسلام و ارتباطات، فلسفه و نظریه ارتباطات، بررسی علوم ارتباطات در ایران، ارتباطات سیاسی و دیپلماسی عمومی و ... از جمله موضوعات مطرح در این دوره بود.
آیتالله محمد تقی مصباحیزدی، پروفسور حمید مولانا، دکتر منوچهر آشتیانی، حجه الاسلام علیرضا پناهیان، دکتر ابراهیم فیاض، دکتر غلامرضا آذری، دکتر فؤاد ایزدی و دکتر حسن عباسی از جمله سخنرانان این دوره علمی - پژوهشی بودند.
در این دوره، همچنین مسائل روز ارتباطات ایران در قالب میزگردهایی مورد واکاوی قرار گرفت. آموزش و پژوهش ارتباطات در ایران، مشکلات و راهکارهای، مطبوعات جریان فکری انقلاب اسلامی، چالشهای سیاستگذاری فضای سایبر در ایران و مسأله رادیو و تلویزیون خصوصی در ایران از جمله موضوعات مطرح در این میزگردها بود. [روزنامهنویسی منتشر شد]
اساتید و کارشناسانی همچون دکتر افخمی، دکتر دهقان و دکتر اسماعیلی در این میزگردها حضور داشتند. پخش و نقد فیلم ایران و غرب تهیه شده توسط شبکه بیبیسی از جمله سایر برنامههای جنبی این دوره بود. [مفاهیم: نشر بینرسانهای چیست؟]
مهدی یوسفی، دبیر دوره علمی - پژوهشی نواندیشی در دانش ارتباطات در مراسم افتتاحیه این دوره با اشاره به ضعف چارچوبهای نظری دانش ارتباطات در ایران، دعوت از اساتید و صاحبنظران سایر حوزههای علوم اجتماعی جهت ورود به حوزه دانشی ارتباطات را یکی از راههای برون رفت از خلاء تئوریک در این حوزه دانست.
وی در ادامه با تأکید بر ظرفیت نسل جوان دانشجویان و محققان حوزه ارتباطات در ایران، ابراز امیدواری کرد تا هوای تازهای در ارتباطات ایران دمیده شود. یوسفی هدف از برگزاری این دوره علمی - پژوهشی را زمینهسازی برای شکلگیری شبکه محققان و دانشپژوهان ارتباطات در ایران و تلاش برای رفع خلاءهای نظری حوزه دانشی ارتباطات در ایران عنوان کرد. [دانش روزنامهنگاری و روزنامهنگاری آنلاین]
لازم به ذکر است در این دوره علمی - پژوهشی در حدود 60 نفر از دانشجویان و پژوهشگران ارتباطات شرکت داشتند. مباحث ارائه شده در این دوره از سوی دبیرخانه دوره به صورت کتاب و نرمافزار منتشر خواهد شد.